- Interiorisme
- Restaurant Sukursaal
Restaurant Sukursaal
Premis FAD: Premi del Jurat Professional
Premis FAD: Premi del Jurat de l’Opinió
La primera hamburgueseria que s'encarregava a Barcelona després del Haidelgerg. I ho va fer un pioner com en Víctor Jou, l'ànima del Zeleste.
Ens va demanar austeritat i caràcter en la solució. Ens alià un nu i eclèctic espai que l'Àngel Jové va rematar amb la seva targeta de promoció amb un quadre "De Quirico".
Una subtil i omnipresent làmpada d'incandescència, vertebrada juntament amb un banc de fusta, tot el projecte d'interiorisme d'aquest restaurant era d'un minimalisme curiosament molt exuberant.
Descobrir l'ús de la bombeta nua, sense pantalles ni artificis, com en les antigues guirnaldes o les làmpades aranya. Fou l'avançament de les bombetes dicroiques a la vista.
És dels pocs objectes que ens han copiat. I sens dubte amb encert. La possibilitat de dimensionar els 5 circuits de la làmpada li donaven un matís tan interessant com imprescindible.
El banc de fusta tenia la mateixa secció (però més vertical doncs era per a un menjador), que el banc Catalano d'en Clotet - Tusquets, que ells havien adoptat del banc de la Plaça del Parc Güell, d'en Gaudí.
Era el nostre primer local públic a Barcelona.
Ens van donar dos Premis FAD que consolidaven la nostra il·lusió en aquest tipus de treball.
Data
1979
Client
Jou / Sent / Riera
Situació
Carrer Argenteria 37, Barcelona
Autors
Dani Freixes
Vicente Miranda
Estat
Obra finalitzada
Col·laboradors
Chechu Sanz, arquitecte
Lluís Casals / Javier Sansuán, fotografia