- Interiorisme
- Restaurant Attic
Restaurant Attic
Al mig de La Rambla de Barcelona, en els antics jardins del Palau Moja, on s'edificaren els famosos magatzems Sepu, s'ubica aquest restaurant que ocupa la primera planta i la terrassa d'aquest edifici.
Amb una clara vocació de referent, el restaurant intenta proporcionar el confort i una proposta assequible i no excloent, en una situació privilegiada de la ciutat.
Donada la importància de la vista cap a La Rambla, calia estructurar el local mitjançant bancals o plataformes en tres nivells, que permeten una bona relació visual del públic amb el Passeig.
S'ha volgut subdividir la planta de manera que permetés disposar d'una equilibrada intimitat, aconseguint així, que quan el local estès ple no fos agobiant i que quan estès vuit no fos desolador. També s'ha volgut assegurar un òptim confort acústic, imprescindible en un restaurant d'aquestes dimensions. Com a element bàsic per ajudar a assolir aquests objectius, es va escollir el llistó de fusta per fer el sostre acústic, per distribuir l'aire condicionat, per revestir parets, com per construir làmpades que donen una càlida il·luminació general i compartimenten l'espai, amagant i ordenant a demés, les instal·lacions del local.
Un altre element bàsic que dóna caràcter, són els colors, variants d'una gama compatible de taronges i cireres que ajuden a jerarquitzar geometries residuals i fer-les més expressives i menys casuals.
El restaurant continua al nivell superior amb possibilitats de fer compartiments diferents, mitjançant parets mòbils per acollir a grups.
De cara al bon temps es podrà també gaudir de la terrassa, on es pot gaudir d'una vista insòlita a la Rambla, amb l'edifici de "Tabacos de Filipinas" al fons i els fragments neoclàssics dels antics jardins del Palau Moja, elements que s'ha mirat de potenciar al màxim en la proposta.
Data
2003
Client
An Grup
Situació
La Rambla 120, Barcelona
Autors
Dani Freixes
Eulàlia González
Vicenç Bou
Estat
Obra finalitzada
Col·laboradors
Mireia Pijoan [Varis Arquitectes], interiorisme
Mihail Moldoveanu, fotografía